Kalbi sos, koreańska marynata do wołowiny, 840g, Korea
Kalbi sos, koreańska marynata do wołowiny, 840g
Kalbi sos, koreańska marynata do wołowiny, 840g, Korea
Jak zrobić koreańskie kalbi:
Żeberka ok. 1,2 kg (dla 2 osób), filiżanka sosu kalbi, marchhewka, ziemniaki, cebula, filiżanka wody (150ml).
1. Wrzuć żeberka do wody, aby usunąć krew.
2. Pokrój marchhewkę, ziemniaki i cebulę w kawłki wielkości kęsa.
3. Dodaj trochę wody i gotuj mięso z sosem.
Zrób pieczeń dodając warzywa.
Składniki: sos sojowy, cukier, syrop kukurydziany, woda, hydrolizowane warzywne proteiny (pszenica), sfermentowany alkohol etylowy, cebula,
czosnek, ekstrakt gruszki, kwasek cytrynowy (E330), 5'-rybonukleotydy disodowe (E635), czarny pieprz w proszku, guma ksantanowa (E415),
barwnik karmelowy (E150c), ekstrakt z pestek grejfruta.
UWAGI DLA ALERGIKÓW: zawiera soję i pszenicę.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Średnie wartości odżywcze ( na 100g produktu ):
wartość energetyczna - 787 kJ / 188 kcal
tłuszcze - 0 g
w tym tłuszcze nasycone - 0 g
węglowodany - 43 g
w tym cukry - 37 g
białko - 4 g
sól - 6,3 g
Najlepiej spożyć przed: 16.04.2026
Waga netto: 840 g
Kraj pochodzenia: Korea